Autoškola “Tratinčica” d.o.o. (u tekstu – Tratinčica) vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja ove stranice regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem stranice i servisa koji pripadaju ovoj domeni smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Stoga – pažljivo pročitajte o svojim obavezama i pravima.

Sadržaj i usluge, prava promjena

Tratinčica zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja ovih stranica kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio ove web stranice bez obaveze prethodne najave i nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Tratinčica se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja ove stranice, ili je na bilo koji način vezana za njezino korištenje za bilo koje radnje posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na stranici, te za bilo kakvu štetu koja može nastati posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s korištenjem sadržaja i usluga ove stranice.

Obveze posjetitelja/korisnika

Posjetiteljima/korisnicima nije dopušteno:

  1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način koji mi procijenimo neprimjerenim,
  2. objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim posjetiteljima/korisnicima,
  3. lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  4. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  5. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke,
  6. korištenje, na bilo koji način, stranice autoškole Tratinčica za slanje komercijalnih priopćenja (spam),
  7. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje bilo čijih osobnih podataka: drugih posjetitelja i korisnika stranica autoškole Tratinčica ili bilo koga tko ne koristi usluge weba Tratinčice.

Djela na štetu Tratinčice ili korisnika i posjetitelja weba, a koja ocijenimo štetnim i neprihvatljivim, a nisu gore izrijekom navedena, bit će sankcionirana administrativno na webu ili sudski.

Autorska prava

]Sav sadržaj na ovoj stranici zaštićen je autorskim pravima i ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Tratinčice.

Kolačići

Što su kolačići?

Kolačići (“cookies”) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik, pa čak i one osobne kao što je tvoje ime ili e-mail adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranici autoškole Tratinčica.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala pri zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, npr. stavke u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne moraš prijavljivati prilikom svakog posjeta određenoj stranici. Stalni kolačići na računalu ostaju danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledaš, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke kojima će se ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (banneri i slično) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje internetom u marketinške svrhe.

“Da li Tratinčica koristi kolačiće?”

Da, Tratinčica koristi kolačiće prvenstveno s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva tijekom pregleda naše web stranice.

Kakve kolačiće koristi Tratinčića i zašto?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Trenutno omogućujemo kolačiće društvene mreže (Facebook). Te kolačiće za analizu stranice putem New Relic servisa (alat za praćenje iskustva krajnjih posjetitelja/korisnika web stranice radi boljih performansi rada same web stranice).

Forma Kontakt/Upisnica

Kad nam pošaljete upite putem obrasca za kontakt ili vaše osobne podatke preko obrasca upisnice, te informacije neće biti pohranjeni u bazi podataka poslužitelja, obrasci služe iskljucivo za kontaktiranje na email adresu autoškole Tratinčica.

Google Web Fontovi

Ova web stranica koristi tzv. web fontove koje pruža Google za jedinstvenu reprezentaciju fontova. Kada pozovete stranicu, preglednik učitava potrebne web fontove u predmemoriju preglednika kako bi ispravno prikazao tekstove i fontove sadržaja web stranice.

Da bi to radilo, preglednik se mora spojiti na Google servere. Ukoliko vam preglednik ne podržava web fontove, koristit će se zadani fontovi vašeg računala.

Više informacija o Google Web Fontovima možete pronaći na: https://developers.google.com/fonts/faq i na Google pravilima o privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy/ .

Google Mape

Tratinčica koristi servis za mapiranje Google Maps preko API-ja. Poslužitelj je Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Kako bi se kvalitetno koristile značajke Google karata, potrebno je da se sprema Vaša IP adresa. Te se informacije obično prenose i pohranjuju na Google serverima u Sjedinjenim Američkim Državama .

Tratinčica nema utjecaja na ovaj prijenos podataka.

Više informacija o obradi korisničkih podataka potražite na Google pravilima o privatnosti: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ .